Henkilö sylissään ämpäri täynnä siivoustarvikkeita.
November 29, 2023

Harkitsetko siivouspalveluita? 35 syytä varata kotisiivous

Olisipa joku auttamassa minua siivouksen kanssa. Onko pakko pestä ikkunat? Minulla ei olisi nyt mitenkään aikaa. Milloinhan ehtisin viettää aikaa läheisteni kanssa? 

Kodin siivous ja ylläpito voi parhaimmillaan olla palkitsevaa ja antoisaa tekijälleen. Kodin siivoaminen voi kuitenkin olla myös taakka, joka pyörii mielessä jatkuvasti. Likaiset lattiat, pesemättömät tai viikkaamattomat pyykit, ympäriinsä levitellyt tavarat ja lajittelemattomat roskat tekevät koko kodista rauhattoman paikan olla. 

Syitä siivouspalveluiden ostamiselle on niin monia, kuin ihmisiäkin. Jotkut meistä tarvitsevat apua päivittäisistä askareista selviämiseen, toisille kotisiivous on ripaus ylellisyyttä arkeen. Tässä artikkelissa kerromme 35 hyvää syytä varata kotisiivous.

1. Riittämätön aika

Kiire sinne, kiire tänne. Kiire on suurimpia aikuisten työssäkäyvien stressitekijöitä. Töiden lisäksi on kiire harrastaa ja olla lasten kanssa. Oma aika tai parisuhdeaika on kortilla, ja rentoutumiseen käytetystä ajastakin saattaa tuntea syyllisyyttä; minunhan pitäisi nyt hoitaa kotia kuntoon, kun olisi luppoaikaa käytettävissä. Asioiden ei kuitenkaan tarvitse olla niin.

Nykypäivänä siivouspalveluiden käyttäminen ei ole vain varakkaiden kotitalouksien juttu. Kotitalousvähennyksen ansiosta säännölliset kotisiivoukset ovat entistä suositumpia. Sinä saat aikaa, mille haluat, kun siivouksesta huolehtii ammattilainen. Lue lisää Kotiapusin tarjoamista siivouspalveluista täältä.

2. Oman terveyden tukeminen

Oletko sairauslomalla tai onko kuntosi heikentynyt hetkellisesti? Siivouspalvelut ovat erinomainen apu hoidon tueksi henkilön iästä huolimatta. Keskity paranemisprosessiin, riittävään uneen ja lepoon ja muihin terveydenhuollon ammattilaisilta saatuihin ohjeisiin siistijöiden auttaessa sinua arjessa eteenpäin. 

Iäkäs nainen koiran kanssa ulkoilemassa metsässä. Nainen istuu kannolla.

3. Parempi lopputulos

Tiesitkö, että siivoaminenkin on taito? Usein luullaan, että siivoaminen on asia, jota kaikki osaavat tehdä. Ja onhan se osin tottakin; lähes jokainen meistä osaa pyyhkiä pölyjä ja käyttää imuria. Mutta on myös totta, että siivousjälki eroaa runsaasti siivousalan ammattilaisen ja amatöörisiivoojan välillä. Nauti aidosti puhtaasta ja terveellisestä kodista ja sen ympäristöstä kotisiivouksen myötä.

Kaksi valkoisiin siivouspalvelun työvaatteisiin pukeutunutta siistijää siivoamassa.

4. Juhlien järjestäminen

Suuret juhlat, kuten valmistujaiset, häät tai syntymäpäivät tulossa? Huolehdi juhlapäivän suunnittelusta ilman turhaa stressiä varaamalla kotisiivous ennen juhlia, sen jälkeen tai vaikka molemmat! Hoidamme kotisi juhlakuntoon käden käänteessä. 

5. Säännöllinen ylläpito

Oletko epäsäännöllinen siivooja? Innostut hetkessä ja puunaat koko kodin päivässä lattiasta kattoon aina väsymykseen asti, minkä jälkeen ajatuskin siivoamisesta ahdistaa useiden viikkojen ajan? Yllättävän monet siivoavat tällä tavoin. Siivouksessa tärkeintä on kuitenkin ylläpito ja säännöllisyys, ei täydellisyys. Kuukausisiivous tai joka toinen viikko tapahtuva siivous helpottaa kodin yleisen siisteyden ylläpitoa tehokkaasti.

kalenteri pöydällä, vieressä silmälasit ja kahvikuppi

6. Stressin vähentäminen

Huomaatko ärsyyntyväsi jo puolen tunnin siivoamisen jälkeen? Ärsyttääkö keittiön pintojen pinttynyt lika suhteettomasti? Ahdistaako epäsiisti koti? Monille epäjärjestyksessä oleva siivousta kaipaava koti on todellinen stressin ja ahdistuksen aiheuttaja. Tällainen stressi on helposti kokonaisvaltaista; aamulla suututtaa aloittaa päivä epäsiistissä kodissa eikä sitä pääse välttämättä pakoon koko päivänä, mikäli työt tehdään pääosin kotona. Stressin tiedetään taas puolestaan vaikuttavan ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Mikäli tunnistat itsesi tästä, suosittelemme sinua kokeilemaan siivouspalveluita, sillä puhtaassa kodissa myös mieli on kirkkaampi. 

7. Oman osaamisen ja tietotaidon puute

Jokainen meistä osaa toki siivota kotinsa jollain tasolla, mutta siivoamiseenkin on opittava ja totuttava. Kokeneet ammattisiistijät siivoavat kotisi huolellisesti ja tehokkaasti, jolloin näet, miltä kotisi voi parhaimmillaan näyttää. Kodistasi tulee oikeasti puhdas ja tiedät jatkossa myös sen, mihin kannattaa kiinnittää huomiota itse kotia siivotessaan.  Kaksi siivoustyöntekijää siivoamassa valoisaa modernia keittiötä ammattimaisesti.

8. Ajan priorisointi

Onko aika kortilla? Kotisiivouksen varaaminen voi auttaa sinua ajan priorisoimisessa sekä tärkeiden ja haastavien tehtävien loppuun saattamisessa. Pohdi, paljonko kodin siivoukset vievät sinulta aikaa ja kuinka paljon tarvitset aikaa sitä tärkeämpiin tehtäviin, ja varaa siivouksia kyseiselle ajalle riittävä määrä. 

9. Itsensä palkitseminen

Mitäpä, jos palkitset itsesi omalla ajalla? Omaa aikaa saat helposti delegoimalla kodin siivoukset ammattilaisille. Käytä siivoukseen kuluva aika lenkkeilyyn, podcastien kuuntelemiseen, maalaamiseen tai mihin tahansa aktiviteettiin, joka tuottaa sinulle mielihyvähormoneja. Hyvä mieli jatkuu kotiin saapuessa, kun pääset putipuhtaaseen kotiisi. 

Mies ulkoilemassa vehreässä luonnossa

10. Muuttoapu

Muutto on yksi suosituimmista ajankohdista varata siivouspalveluita, eikä syyttä! Harvalla meistä on montaa päivää tuhlattavaksi muuttoa varten, vaan se täytyy tehdä mahdollisimman ripeästi. Varmista entisen vuokranantajan tyytyväisyys ja uuden asunnon kodikkuus varaamalla loppu- ja muuttosiivoukset luotettavalta siivouspalvelualan yritykseltä.

Pariskunta muuttolaatikoiden keskellä

11. Paikallisen yritysten tukeminen

Monet meistä kokee tärkeäksi kotimaisten yritysten tukemisen. Paikallisen siivousyrittäjän palveluiden tilaaminen on verrattain edullinen tapa paitsi tuoda lisää iloa ja aikaa omaan elämään, myös tukea kotimaisia yrittäjiä.

12. Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen

Monille siivouspalvelut eivät tulleet kuuloonkaan ennen, kuin kotitalousvähennys astui kuvioihin. Vähennyksen myötä siivousten todellinen hinta asiakkaalle on tullut erittäin kohtuulliseksi. Esimerkiksi meillä Kotiapusilla kodin siivoukset ovat jopa vain 17,60 € /h kotitalousvähennyksen jälkeen*. 

13. Lisää vapaa-aikaa

Erinomainen syy varata kotisiivous! Vapaa-aikaa haluaa ja tarvitsee lähes jokainen. Bookkaa meiltä siivous ja tee sen aikana mitä ikinä huvittaa!

Pariskunta lepotauolla ulkona

14. Pintojen erikoisvaatimukset

Ikkunat ja jotkut kodin pinnat, kuten parkettilattiat ja erilaiset keittiön kivitasot, vaativat hieman tuntemusta ja osaamista, jotta niitä ei tule vaurioitettua edes vahingossa. Ammattilaistason siistijät tunnistavat erilaiset pinnat pitäen huolta siitä, että käytetyt puhdistusaineet eivät vaurioita pintoja. Tämä on tärkeää esimerkiksi vuokrakodeissa!

Siivousvälineitä olohuoneessa, jossa on parkettilattia. Vasemmalla keittiösaareke liedellä.

15. Laadukkaat ja ekologiset puhdistusaineet

Siistijästä riippuen voit hyödyntää palveluntarjoajan tuomia puhdistusaineita myös omassa siivouksessa. Vastuulliset ja nykyaikaiset siivouspalveluiden tarjoajat käyttävät laadukkaita ja ekologisia puhdistusaineita, jotka ovat allergikoille ja erityisherkille sopivia. 

Pesuainepullo vaaleaa taustaa vasta. Pullon suulta nousee vihreitä lehtiä.

16. Kodin viihtyvyyden parantaminen

Kodin viihtyvyys koostuu monesta tekijästä. Riittävä tilan määrä, itseä miellyttävä sisustus ja kodin yleinen siisteystaso ovat yleisimpiä tekijöitä, joihin kohdistuva epäsuhta tekee kodista usein epäviihtyisän. Voit parantaa kodin viihtyyyttä varaamalla säännölliset kotisiivoukset alan ammattilaisilta. 

17. Täsmäsiivous hankalille pinnoille ja paikoille 

Onko siivous periaatteessa kivaa ja helppoa, mutta tietty huone tai asia tuntuu erityisen haastavalta? Varaa siivouspalvelu hoitamaan ikävä, pitkälle venynyt tehtävä (esim. ikkunanpesu), niin saat sen pois mielestä ja to-do -listaltasi. 

Pestävästä ikkunasta näkyy ulos luontoon.

18. Siivousalan ammattilaisen vinkit ja neuvot 

Siistijän ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että kotisi jää puhtaaksi ja miellyttäväksi siivoustyön jälkeen. Samalla kuitenkin pääset kysymään ja kuulemaan siivousalan ammattilaisten käytännön vinkkejä ja neuvoja järjestämiseen ja siivoamiseen. Opit itse paljon uutta siivoamisesta ja saat tehtyä omat siivoukset tehokkaammin ja nopeammin.

Kotiapusi Oy:n kaksi työntekijää hymyilemässä kameralle. Heillä on päällään vihreät työpaidat Kotiapusi-tekstillä.

19. Aikaa kodin järjestelylle

Onko sinulla liikaa tavaraa? Monilla meistä on aivan liikaa tavaraa, joista olisi ollut syytä luopua jo kuukausia, vuosia tai jopa vuosikymmeniä sitten. Niiden läpikäyminen on kuitenkin aikaavievää puuhaa, johon harvalla on energiaa keskellä viikkoa taikka edes viikonloppuna. Varaamalla kotisiivouksen vaikkapa joka toiselle viikolle voit varmistaa sen, että voit käyttää vapaa-aikaasi tavaroiden karsintaan tehokkaasti, olivatpa ne sitten liian pieneksi jääneitä vaatteita, vanhoja lasten leluja, käyttämättömäksi jääneitä harrastusvälineitä tai mitä tahansa muuta tavaraa.

Metallisia koreja, joissa pyyhkeitä, sängyn päällä.

Vinkki: tee tavaroille kolme pinoa: myynti, kierrätys ja roskat. Näin varmistat sen, että sinulle sopimaton tavara tai esine voi saada vielä uuden kodin. 

20. Enemmän aikaa harrastuksille

Harrastatko intohimoisesti jotakin urheilulajia tai muuta aktiviteettia tai haluaisitko yksinkertaisesti aikaa harrastamiselle? Voit vapauttaa parhaimmillaan useita tunteja viikosta mieleisellesi tekemiselle tilaamalla kotisiivouksen meiltä. Käy vaikka kokeilemassa uutta lajia koko perheen voimin sillä välin, kun me siivoamme kotisi!

Perhe pyöräilemässä maantiellä pellon keskellä. Pyörissä on mukana peräkärryt.

21. Allergiaoireiden vähentäminen

Puhdas koti on terve koti. Tämä on erityisen totta allergikkojen ja astmaatikkojen kohdalla, joille epäpuhtaudet voivat olla todellinen murhe kotioloissa. Siivousta vaativa koti on yleensä tunkkainen ja pölyinen, jolloin puhtaan ilman hengittäminen ei onnistu. Säännöllinen siivoaminen on erityisen tärkeää esimerkiksi pölyallergikoille, jotka eivät kestä kotipölyä ilman allergisia reaktioita. Voit kuitenkin välttää ikävimmät allergiset reaktiot varaamalla säännölliset kodin siivoukset. 

22. Ylellisyyden tunteesta nauttiminen

Poimi lelut, pese vaatteet, viikkaa vaatteet, imuroi, luuttua… ja sama uudelleen. Siivous voi tuntua jatkuvalta oravanpyörältä etenkin lapsiperheissä. Mutta mitä jos asia olisikin toisin? Anna itsellesi aikaa varaamalla kotisiivous ja nauti vapaa-ajasta juuri tahtomallasi tavalla.

Nainen lukee sängyllä kirjaa.

23. Epämiellyttävien huoneiden / alueiden siivoamisen välttäminen

Jokaisella meistä on se inhokkipuuha siivoukseen liittyen, kuten uunin jynssäys, ikkunanpesu tai roskien lajittelu ja vienti. Ja se on ihan ok! Allokoimalla aikaa siistijälle vältät oman inhokkihomman tekemisen ja voit keskittyä tekemään juuri niitä asioita, jotka antavat sinulle hyvää oloa. Saapuessasi kotiin näet oman inhokkiasiasi siivousalan ammattilaisten tehtynä tuoden sinulle rentoutuneen ja helpottuneen olon. 

24. Viikonlopun viettäminen perheen / ystävien kesken

Oletko innokas kotisiivooja, mutta haluaisit lähteä viikonloppulomalle perheen tai ystävien kesken? Varmista, että kotisi on valmis seuraavaa viikkoa varten varaamalla siivouksen kertakäynti esimerkiksi juuri ennen matkaasi! Pääset palaamaan reissulta siistiin kotiin eikä oma siivousrytmisi mene uusiksi yhden matkan vuoksi.

Kolme iloista ystävätärtä ostoksilla.

25. Lahja lähimmäiselle

Haluatko ilahduttaa ystävääsi tai perheenjäsentäsi? Siivouspalvelut ovat erinomainen lahja melkein kenelle tahansa! Siivouslahjakortin voi käyttää kodin siivouksiin tai erikoissiivouksiin, kuten ikkunoiden pesuun. 

26. Apuna elämänmuutoksessa

Oletko vaihtamassa työpaikkaa tai elätkö tällä hetkellä tiukkaan aikataulutettua elämää töiden, opintojen ja vaikkapa perhe-elämän välillä? Siivouspalvelut ovat erinomainen tuki kiireisiin ja stressaaviin elämän vaiheisiin, jotta voit keskittyä olennaiseen ja myös hengähtää hetken. Ammattilaiset vastaavat niihin siivoustarpeisiin, joihin et haluaisi hukata kallisarvoista aikaa stressaavana ajanjaksona.

  Vaaleahiuksiset ja hymyilevät nainen ja lapsi otsat vastakkain.

27. Vanhusten tai liikuntarajoitteisten henkilöiden tukena

Onko lähipiirissäsi vanhuksia tai liikuntarajoitteisia henkilöitä, jotka eivät pysty siivoamaan kotiaan itse? Tilaa heille kodin siivouspalvelut ja helpotat sekä heidän että omaa taakkaasi. Mikäli lähimmäisesi kaipaa enemmänkin apua kotona, voit myös harkita kotipalveluiden hankkimista.

Opaskyltti metsäpolun varrella. Kyltissä kumara hahmo.

28. Useamman asunnon ylläpidon tukena

Omistatko useampia asuntoja, joiden ylläpito vie kohtuuttomasti aikaa? Harkitse kotisiivousta kakkoskodin hoitoon. Näin voit keskittyä hoitamaan muita tehtäviä tietäen, ettei sinun tarvitse olla taas huomenna siivoamassa. 

29. Huonekalujen, välineiden ja varusteiden pidempi elinikä

Lika ja pöly on haitallista paitsi viihtyvyydelle, myös välineille ja varusteille. Etenkin erilaiset elektroniikkalaitteet voivat vaurioitua liasta; myös pitkään puhdistamatta jääneet pinttyneet tahrat voivat vaikuttaa välineen tai varusteen käytettävyyteen.

Pölyjä pyyhitään television päältä.

30. Kannustaa kodin ylläpidossa

Puhdasta kotia haluaa myös pitää yllä. Monet haluavat ylläpitää siistijän tekemää lopputulosta kotona mahdollisimman pitkään. Kodin siivouksen ulkoistaminen voi myös täten tehostaa omaa siivous- ja järjestelyprosessiasi!

31. Lisää tuottavuutta siistissä työtilassa

Teetkö töitä kotoa käsin? Sotkuinen työympäristö vaikuttaa negatiivisesti työtehokkuuteen, minkä vuoksi etenkin toimisto tai muu työtila kannattaa pitää erityisen siistinä ja järjestettynä. Varmista, että työt sujuvat mutkattomasti varaamalla kuukausittainen siivouspalvelu!

Nuori nainen työskentelee kotitoimistolla kissa sylissään.

32. Pidä elektroniikka ja laitteet pölyttöminä

Tiesitkö, että elektroniikkalaitteissa olevat pölykertymät ovat merkittävä tulipaloriski? Esimerkiksi televisiopaloissa sytykkeenä toimii usein tavallinen kotipöly, joka aiheuttaa laitteen kuumenemista. Ammattilaissiivoojat huolehtivat, että laitteet tulee puhdistettua oikein ja turvallisesti. 

33. Löydä kadonneet tavarat helpommin

Missä se jatkojohto taas onkaan? Tavarat löytyvät helposti, kun siellä täällä lojuvat vaate- ja tavarakasat loistavat poissaolollaan. Säästät myös rahaa ja luontoa, kun tiedät, mitä tavaroita omistat, etkä päädy hankkimaan viidettä jatkojohtoa ‘kadonneiden’ tilalle.

Kissa piilossa lattialla, verhon takana.

34. Vapauta tilaa luoville projekteille

Oletko aina halunnut löytää aikaa jonkin uuden projektin tai harrastuksen aloittamiselle, mutta tilaa ei tunnu olevan riittävästi? Siivouspalveluiden myötä sinulle saatat nähdä kotisi uudessa valossa. Siivoamisen delegointi ammattilaisille antaa sinulle myös aikaa järjestellä vaikkapa varastohuoneena käytetty tila niin, että saat siitä itsellesi toimivan harrastustilan. 

35. Pidä lasten leikkiympäristö puhtaana

Onko kotonasi taapero tai leikki-ikäisiä lapsia, jotka leikkivät paljon lattialla? Kodin siisteys on erittäin tärkeää lapsiperheissä, joissa sotku pääsee helposti kasaantumaan. Arjen pyörittämisen ei kuitenkaan tarvitse olla vain vanhempien varassa; jo 1-2 kerran siivouskäynti kuukaudessa tuo runsaasti apua arjen pyörittämiseen ja siivouksesta selviämiseen.

Iloinen vauva sinisessä asussa kokolattiamatolla verhoilulla lattialla, seuranaan vaalea kiharakarvainen koira.

Miksi sinä haluat varata kodin siivouksen?

Listasimme tässä artikkelissa yleisimpiä syitä sille, miksi kodin siivoukset ovat nykypäivänä niin suosittuja. Syitä on lukuisia, eikä kaikkia voi mahduttaa millään yhteen artikkeliin. Haluamme kuitenkin sanoa, että jokainen syy on aivan yhtä validi ja oikea. Sinä saat tilata siivouspalvelut ihan vain siksi, että laiskottaa – me ymmärrämme. Mikäli haluat täydentää listaa, niin lähetäthän meille palautetta täältä

*Tuntihinta kotisiivoukselle Oulun seudulla jatkuvalla sopimuksella.

Viimeisimmät merkinnät

Lähikuva useista siivoussuihkepulloista, jotka on järjestetty siniseen säilytyskoriin valmiina käyttöä varten.

Näin peset WC:n oikeassa järjestyksessä

Jokainen koti tarvitsee puhtaat ja hygieeniset wc-tilat. Välillä WC:n perusteellinen puhdistus saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, mutta lupaamme, tämän artikkelin ohjeita noudattamalla se tuntuu helpommalta.

LUE LISÄÄ
Henkilö käyttää kannettavaa imuria puhdistaakseen sohvaa, jolla makaa koira.

Lemmikkikodin siivous – Ammattilaisen vinkit

Lemmikit tuovat iloa ja rakkautta elämään, mutta samalla ne voivat aiheuttaa sotkua kodissa. Lemmikkien karvat, tassunjäljet ja mahdolliset pienet “onnettomuudet” ovat osa lemmikinomistajan arkea.

LUE LISÄÄ
Henkilö putsaa pintaa liinalla ja pesuaineella siniset siivoushanskat päällä

Näin siivoat syyhyn pois – Kattava opas kodin siivoukseen

Syyhy on todella epämiellyttävä iho-ongelma, joka aiheutuu pienistä syyhypunkeista. Nämä mikroskooppiset loiset aiheuttavat voimakasta kutinaa ja epämukavuutta, mikä tekee jokapäiväisestä elämästä sietämätöntä. Viime aikoina

LUE LISÄÄ