Monta muuttolaatiokkoa, joiden päällää kukkia
March 27, 2024

Mitä muuttosiivous sisältää? Erot ja yhtäläisyydet perussiivoukseen

Pakkaaminen, ylimääräisen tavaran karsinta, muuttoilmoituksen tekeminen, sähkösopimukset, nettisopimus, muuttoauton varaaminen… Muuttaessa on muistettava monta asiaa. Usein aika on myös kortilla, sillä tavallisen arjen pitäisi rullata myös muuton aikana. 

Muuttaminen voi olla kuitenkin myös mukavaa, jos käytössä on muuttopalvelu sekä ennen kaikkea muuttosiivous. Ammattilaisten tekemä muuttosiivous on tehokas tapa huolehtia koti puhtaaksi uusille asukkaille ja vuokranantajalle. Voit keskittyä arkeen, muuttopakkaamiseen ja muihin muuttoon liittyviin tehtäviin, kun siirrät siivousvastuun ammattilaisille! 

Mäyräkoira muuttolaatikossa

Mitä muuttosiivous sisältää?

Lyhyesti sanottuna, muuttosiivous on vanhan tai nykyisen asuntosi viimeinen siivous ennen, kun on avainten luovutuksen aika. Sen myötä asunnon tulisi kiiltää puhtaudesta sieltäkin, mistä siivoaminen ei yleensä ole niin tarpeellista. Muuttosiivouksessa tehdään asunnon perusteellinen siivous, huolehditaan ikkunat puhtaiksi sekä tehdään tarvittavat tehopesut ja kalkinpoistot. 

Muuttosiivous on räätälöitävissä oleva palvelu. Niinpä onkin tärkeää, että asukas kertoo rehellisesti ja avoimesti siivoustarpeista. Muuttosiivous on tavallista kodin siivousta pitkäkestoisempi ja tarkempi; voit saada apua esimerkiksi pinttyneiden peltien pesemiseen, joka on usein haastavaa ilman siihen sopivia välineitä.

Muuttosiivouksen ja kodin siivouksen yhtäläisyydet ja erot

Muuttosiivous ja tavallinen ammattilaisen tekemä kotisiivous ovat pääpiirteittäin hyvin samanlaisia. Molempien tavoitteena on helpottaa arkea ja saada koti puhtaaksi. Muutamia eroja kuitenkin löytyy; tässä Kotiapusin kolme yhtäläisyyttä ja eroa muuttosiivouksen ja kodin siivouksen välillä. 

Yhtäläisyydet:

  1. Ekologiset puhdistusaineet ja monikäyttöiset siivousvälineeet. Olemme sitoutuneet siihen, että toimimme ympäristöystävällisesti. Kaikki puhdistusaineemme ovat ekologisia ja pyrimme lähtökohtaisesti hyödyntämään siivousvälineitä ja -varusteita, joita voi uusiokäyttää.
  2. WC:n ja kylpyhuoneiden, keittiön ja koko asunnon siivous. Näiden siivous kuuluu sekä perus- että muuttosiivoukseen.
  3. Asiantunteva palvelu. Pyrimme vastaamaan aina asiakkaan haasteisiin. Kaikki eivät välttämättä tarvitse yhtä kattavaa siivousta, kun taas joidenkin toiveena on, että huolehdimme tehopesut ja muut erikoistoiveet. Osaamme arvioida siivoustarpeesi yhteydenoton aikana ja suoritamme työmme loppuun tarkkuudesta tinkimättä.

Erot

  1. Hintaero. Muuttosiivouksen hinta on kertaluontoisuudestaan johtuen hieman korkeampi, kuin sopimushintaisen kodin siivouksen.
  2. Ikkunanpesu, tehopesut ja kalkinpoistot. Nämä palvelut eivät sisälly tavalliseen kodin siivoukseen.
  3. Kotisiivoukset ovat lähinnä ylläpitosiivouksia, joita voidaan muokata aina asiakkaan tarpeita vastaaviksi.

Tiivistettynä voisi todeta, että muuttosiivous on perussiivousta kattavampi räätälöity siivous. Ota kuitenkin huomioon, että muuttosiivouksen luonne ja laajuus voi poiketa tässä mainitusta siivouksen toteuttajasta riippuen. 

WC:n allas, jonka ympärillä pinkki siivousrätti, käsisaippuapumppu ja keltaisia kukkia

Onko muuttosiivous kalliimpi kuin perussiivous?

Muuttosiivous on hieman kalliimpaa, kuin perussiivous. Siivousalan toimijasta riippuen hintaeroon voi vaikuttaa siivoustyön määrä, siivoustehtävien tyyppi ja tehtävän luonne. Toisin kuin kotisiivous, on muuttosiivous usein kertaluontoinen. Kotisiivouksiin sitoudutaan usein pidemmäksi aikaa, joten niitä voidaan tarjota hieman edullisempaan hintaan muuttosiivoukseen verrattuna. Näin on myös Kotiapusilla, jossa muuttosiivous on noin viisi euroa perussiivousta kalliimpi (sopimussiivoushinta). Muuttajan on myös hyvä ottaa huomioon, että muuttosiivoukseen kuluva aika on yleensä perussiivousta pidempi etenkin, mikäli se sisältää haastavampia tehtäviä, kuten kalkinpoistoa tai pinttyneen lian poistoa. 

Varaa muuttosiivous pk-seudulle tai Ouluun

Oletko muuttamassa ja haluaisit apua muuttoon? Teetkö muuttoa kiireessä tai haluatko varmistaa, että vakuusrahat eivät jää siivouksesta kiinni? Varaa muuttosiivous Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen tai Ouluun kauttamme! Jätä yhteydenottopyyntö, niin katsotaan sinulle yhdessä sopiva muuttosiivousratkaisu. 

Viimeisimmät merkinnät

Kaksi Kotiapusin työntekijää siivoaa olohuonetta.

Mitä siivous maksaa? Kotisiivouksen hinta ja kulut

“Siivoisipa joskus minun puolestani”, “Pitäisiköhän kokeilla siivouspalveluita?”  Siivoaminen on välttämättömyys; kotityö, joka täytyy tehdä. Joskus kuitenkin olisi kiva tehdä jotain muuta vapaa-ajalla. Harrastaa, käydä

LUE LISÄÄ
Kaksi siistijää siivoaa keittiötä.

Siivouksen kotitalousvähennys – Opas sen hyödyntämiseen

Kotitalousvähennys saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta loppupeleissä se on yksinkertainen ja toimiva verohelpotus suomalaisille kotitalouksille. Siivouksen kotitalousvähennys antaa taloudelle mahdollisuuden saada huomattavaa säästöä siivouspalveluiden kustannuksista.

LUE LISÄÄ
Kahvikuppi kuvattu ylhäältä päin.

Tehokkaat vinkit kahvinkeittimen puhdistukseen

Huomasitko, että aamukahvisi maussa on jotain outoa? Syynä voi olla kahvinkeittimesi kaipaama puhdistus. Kahvin rasva ja vesijohtoveden kalkki kertyvät keittimeesi ajan kuluessa, vaikuttaen kahvisi

LUE LISÄÄ