Kaksi Kotiapusin työntekijää siivoaa olohuonetta.
March 22, 2024

Mitä siivous maksaa? Kotisiivouksen hinta ja kulut

“Siivoisipa joskus minun puolestani”, “Pitäisiköhän kokeilla siivouspalveluita?” 

Siivoaminen on välttämättömyys; kotityö, joka täytyy tehdä. Joskus kuitenkin olisi kiva tehdä jotain muuta vapaa-ajalla. Harrastaa, käydä sukulaisten tai ystävien luona tai ihan vain viettää sitä kuuluisaa laatuaikaa ihan itsekseen. Monesti hinta kuitenkin mietityttää. Mutta paljonko kotisiivous maksaa ja mistä siivouksen hinta muodostuu? Tutustutaan siihen tässä artikkelissa.

Kädet, joissa siniset siivoushanskat putsaavat tasoa talouspaperilla ja pesuaineella.

Siivouspalveluiden hinta yleisesti

Kotitalousvähennyksen myötä yhä useampi tuntee siivouspalvelut ja on saattanut jopa kokeilla niitä. Vähennys onkin tärkeä asia muistaa silloin, kun puhutaan siivouspalveluiden hinnoista yleisellä tasolla, sillä kotitalousvähennys tuo merkittävän hinnanalennuksen siivouksesta maksavalle henkilölle. Siivouksen tuntihinta (ilman vähennystä) ei ole vakio, mutta yleensä se asettuu sinne 35 € – 50€ välille. Kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaa jää täten noin 14 – 20€ / tunti. Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan 3 500 euroon. 

Siivouspalveluiden hinta Kotiapusi Oy:llä 

Haluamme, että hinnoittelumallimme on läpinäkyvä ja reilu. Alta voit katsoa Kotiapusi Oy:n siivousten hinnat sekä alueittain että kotitalousvähennyksen jälkeen. Taulukossa esitetyt luvut kotisiivouksen ja ikkunanpesun osalta ovat jatkuvan sopimuksen hintoja. 

PK-seutu PK-seutu (vähennyksen jälkeen) Oulu Oulu (vähennyksen jälkeen)
Kotisiivous 51,50 € /h 20,60 € /h 44 € /h 17,60 € /h
Ikkunanpesu 56,50 € /h 22,60 € /h 49 € /h 19,60 € /h
Muuttosiivous 56,50 € /h 22,60 € /h 49 € /h 19,60 € /h

Taulukossa esitetyn hinnan lisäksi siivoukseen tulee käynti- ja välinemaksu, joka kotisiivousten ja ikkunanpesun osalta 15€ pääkaupunkiseudulla ja 11€ Oulussa ja 11€ muuttosiivouksen osalta kaikilla paikkakunnilla.

Mistä siivouspalveluiden hinta koostuu? 

Siivouspalvelut voivat aluksi tuntua tyyriiltä. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon paitsi kotitalousvähennyksen suuruus, myös se, mistä hinta todellisuudessa koostuu. 

Siivouksen tuntihintaan on laskettu seuraavat asiat:

  • Työntekijän palkka sisältäen eläke- ja vuosilomakulut
  • Työntekijän työterveyshuolto sisältäen virkistyspäivät ja koulutuskulut
  • Toimitilakulut
  • Parhaat, ekologiset siivousvälineet ja -aineet
  • Markkinointi- ja mainontakulut
  • Hallintakulut

Kannattaa muistaa, että hyvin edullinen hinta kertoo usein myös siitä, miten paljon työntekijöitä arvostetaan yrityksessä. Halpa ei ole aina hyvä!

Kukkakimppu pöydällä

Yksiön / kaksion / kolmion siivouksen hinta-arvio

Siivousalan ammattilaiset ilmoittavat verkkosivuillaan usein tuntihinnan kiinteän, asunnon kokoon sidotun hinnan sijaan. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että asunnon koko ei vielä täysin kerro todellisen työn määrästä. Keskimääräisesti kuitenkin arvioimme, että:

  • Yksiön siivous kestää noin 2 tuntia
  • Kaksion siivous kestää noin 2-2,5 tuntia
  • Kolmion siivous kestää noin 3 tuntia.

Näin ollen voit laskea siivouksen hinta-arvion Kotiapusilla hinnastomme mukaan; ota huomioon paikkakunnan vaikutus arviota tehdessäsi. Voit myös ottaa suoraan meihin yhteyttä, jolloin voimme arvioida hinnan siivouksen tarvekartoituksen jälkeen. 

Kysyttävää siivouksen hinnoista? Me vastaamme.

Tässä artikkelissa käsiteltiin, mitä siivous maksaa ja mistä siivouksen hinta lopulta koostuu. Mikäli kiinnostuit siivouspalveluista tai haluat lisää tietoa hinnoistamme tai muusta palveluun liittyvästä, niin jätä meille soittopyyntö. Kartoitetaan siivouksen tarpeet yhdessä!

Viimeisimmät merkinnät

Monta muuttolaatiokkoa, joiden päällää kukkia

Mitä muuttosiivous sisältää? Erot ja yhtäläisyydet perussiivoukseen

Pakkaaminen, ylimääräisen tavaran karsinta, muuttoilmoituksen tekeminen, sähkösopimukset, nettisopimus, muuttoauton varaaminen… Muuttaessa on muistettava monta asiaa. Usein aika on myös kortilla, sillä tavallisen arjen pitäisi

LUE LISÄÄ
Kaksi siistijää siivoaa keittiötä.

Siivouksen kotitalousvähennys – Opas sen hyödyntämiseen

Kotitalousvähennys saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta loppupeleissä se on yksinkertainen ja toimiva verohelpotus suomalaisille kotitalouksille. Siivouksen kotitalousvähennys antaa taloudelle mahdollisuuden saada huomattavaa säästöä siivouspalveluiden kustannuksista.

LUE LISÄÄ
Kahvikuppi kuvattu ylhäältä päin.

Tehokkaat vinkit kahvinkeittimen puhdistukseen

Huomasitko, että aamukahvisi maussa on jotain outoa? Syynä voi olla kahvinkeittimesi kaipaama puhdistus. Kahvin rasva ja vesijohtoveden kalkki kertyvät keittimeesi ajan kuluessa, vaikuttaen kahvisi

LUE LISÄÄ