Henkilö käyttää kannettavaa imuria puhdistaakseen sohvaa, jolla makaa koira.
July 2, 2024

Lemmikkikodin siivous – Ammattilaisen vinkit

Lemmikit tuovat iloa ja rakkautta elämään, mutta samalla ne voivat aiheuttaa sotkua kodissa. Lemmikkien karvat, tassunjäljet ja mahdolliset pienet “onnettomuudet” ovat osa lemmikinomistajan arkea. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit lemmikkikodin siivoukseen, jotta voit pitää kotisi siistinä ilman turhaa vaivannäköä. Näillä vinkeillä nautit kodistasi yhdessä karvaisten ystäviesi kanssa, ilman että siivous vie liikaa aikaa tai energiaa. Olipa sinulla sitten kissa, koira tai vaikka marsu, nämä vinkit auttavat pitämään kotisi puhtaana ja viihtyisänä.

1. Karvojen poisto

Lemmikkien karvat voivat levitä kaikkialle kotiin ja tehdä siivouksesta haasteellista. Säännöllinen lemmikin harjaus auttaa vähentämään karvojen määrää kodissa, mutta se ei aina riitä. Näillä vinkeillä saat karvat irti tekstiileistä:

 • Kumihanskat: Kostuta kumihanskat kevyesti ja hiero pintoja, joilla on karvoja. Kosteat kumihanskat keräävät karvat tehokkaasti ja helpottavat niiden poistamista.
 • Teippirulla: Teippirulla on erinomainen työkalu karvojen poistamiseen erityisesti kangaspinnoilta ja vaatteista. Vedä rullaa pinnoilla ja karvat tarttuvat teippiin nopeasti.
 • Mikrokuitumoppi: Mikrokuitumoppi on tehokas apuväline lattioiden ja huonekalujen karvojen poistoon. Se kerää karvat tehokkaasti ja pitää pinnat puhtaina.
 • Ikkunalasta: Ikkunalasta toimii hyvin karvan irrottajana erilaisilta tekstiilipinnoilta, kuten sohvilta tai nojatuolista. Vedä lastaa tekstiilin pintaa pitkin, ja karvat on helppo poistaa.

Näillä vinkeillä pidät kotisi siistinä ja raikkaana, vaikka karvaiset kaverisi olisivatkin vauhdissa.

Koira haistelee imurin päätä, kun henkilö imuroi mattoa.

2. Lattioiden puhdistus

Lemmikkikodeissa lattioiden puhtaanapito on erityisen tärkeää, sillä lemmikit tuovat helposti mukanaan likaa, karvoja ja muita epäpuhtauksia. Tässä ovat parhaat vinkit lattioiden siivoamiseen:

 • Säännöllinen imurointi: Imuroi lattiat usein, mieluiten vähän joka päivä. Varmista, että imurissasi on tehokas suodatin, kuten HEPA-suodatin, joka kerää pienimmätkin hiukkaset ja karvat tehokkaasti.
 • Höyrypuhdistus: Höyrypesurit ovat loistava vaihtoehto, sillä ne desinfioivat ja poistavat likaa ilman kemikaaleja. Höyrypuhdistus on tehokas ja turvallinen tapa pitää lattiat puhtaina ja raikkaina.
 • Moppaus: Käytä moppaamiseen lemmikkiystävällistä puhdistusaineita. Näin varmistat, että lattiat puhdistuvat tehokkaasti ilman, että lemmikkisi altistuvat haitallisille kemikaaleille.

3. Tahrojen poisto

Lemmikit voivat jättää jälkeensä tahroja lattioille ja huonekaluille. Näin saat ne parhaiten pois:

 • Ensiapu: Kuivaa tuore tahra heti talouspaperilla. Tämä estää tahran leviämisen ja imeytymisen syvemmälle pintaan.
 • Etikka ja ruokasooda: Sekoita 1:1-suhteessa vettä ja etikkaa, levitä seos tahrakohtaan ja ripottele päälle ruokasoodaa. Anna seoksen vaikuttaa hetken ja pyyhi sitten pois kostealla liinalla. Tämä menetelmä on tehokas ja luonnollinen tapa poistaa tahroja.
 • Valmiit tahranpoistoaineet: Valitse lemmikkiystävälliset tahranpoistoaineet, jotka on suunniteltu lemmikkikoteihin, erityisesti lemmikkitarvikeliikkeet myyvät näitä. Nämä tuotteet ovat tehokkaita ja turvallisia käyttää lemmikkien lähellä.

Näillä vinkeillä pidät kotisi siistinä ja tahroista vapaana, vaikka lemmikkisi aiheuttaisivatkin satunnaisia sotkuja.

Henkilö moppaamassa lattiaa kotona oranssit housut jalassaan.

4. Hajunhallinta

Lemmikit tuovat elämään paljon iloa, mutta niiden mukana voi tulla myös epämiellyttäviä hajuja. Näin pidät kotisi raikkaana ja miellyttävän tuoksuisena:

 • Ilmanpuhdistimet: Käytä ilmanpuhdistimia, jotka suodattavat ilmasta hajuja ja allergeeneja. Laadukas ilmanpuhdistin vähentää tehokkaasti lemmikkien aiheuttamia hajuja ja parantaa sisäilman laatua.
 • Säännöllinen pesu: Pese lemmikkien makuupaikat, lelut ja muut tarvikkeet säännöllisesti. Pyyhkeet, peitot ja muut tekstiilit kannattaa pestä kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan likaa, karvoja ja hajuja, jotka voivat kerääntyä ajan myötä.
 • Ruokasooda: Sirottele ruokasoodaa matoille ja huonekaluille. Anna sen vaikuttaa noin 15–30 minuuttia, jotta se imee itseensä hajuja. Imuroi sitten ruokasooda huolellisesti pois. Ruokasooda on luonnollinen ja tehokas tapa neutraloida hajuja ilman kemikaaleja.

5. Koiran ulkoilujäljet

Märällä ja kuraisella säällä koirat tuovat helposti likaa sisään tassuissaan. Tässä muutama vinkki, miten voit ennaltaehkäistä lian leviämistä kotiisi:

 • Tassujen pyyhintä: Pidä ovella aina mikrokuitupyyhe valmiina, niin saat aina koiran tassut pyyhittyä heti ulkoilun jälkeen. 
 • Tassualusta: Laita ovimatoksi imukykyinen matto, johon kura ja lika tarttuu koiran tassuista ennen, kuin lemmikki ehtii astua ovesta sisään. 

Pidä koti puhtaana ja nauti lemmikkien seurasta

Lemmikkikodin siivous voi olla haastavaa, mutta näillä vinkeillä se käy helposti ja tehokkaasti. Muista, että Kotiapusi on aina valmiina auttamaan arjen pyörityksessä. Säännöllinen karvojen poisto, lattioiden puhtaanapito ja hajujen hallinta varmistavat, että kotisi pysyy siistinä ja raikkaana. Tahrojen käsittely oikeilla menetelmillä tekee kodista viihtyisän sekä sinulle että lemmikeillesi.

Kotiapusi tarjoaa ammattitaitoista apua, jotta voit keskittyä nauttimaan ajasta karvaisten ystäviesi kanssa ilman huolta siivouksesta. Meidän avullamme kotisi pysyy puhtaana ja järjestyksessä, ja sinulla on enemmän aikaa lemmikkiesi iloksi. Tutustu palveluihimme ja anna meidän auttaa pitämään kotisi siistinä ja raikkaana – sinun ja lemmikkiesi hyvinvoinnin vuoksi.

Viimeisimmät merkinnät

Lähikuva useista siivoussuihkepulloista, jotka on järjestetty siniseen säilytyskoriin valmiina käyttöä varten.

Näin peset WC:n oikeassa järjestyksessä

Jokainen koti tarvitsee puhtaat ja hygieeniset wc-tilat. Välillä WC:n perusteellinen puhdistus saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, mutta lupaamme, tämän artikkelin ohjeita noudattamalla se tuntuu helpommalta.

LUE LISÄÄ
Henkilö putsaa pintaa liinalla ja pesuaineella siniset siivoushanskat päällä

Näin siivoat syyhyn pois – Kattava opas kodin siivoukseen

Syyhy on todella epämiellyttävä iho-ongelma, joka aiheutuu pienistä syyhypunkeista. Nämä mikroskooppiset loiset aiheuttavat voimakasta kutinaa ja epämukavuutta, mikä tekee jokapäiväisestä elämästä sietämätöntä. Viime aikoina

LUE LISÄÄ
Banaaneja harmaalla taustalla

Eroon banaanikärpäsistä: Siivousalan ammattilaisen parhaat niksit

Banaanikärpäset voivat muodostaa ärsyttävän ongelman kotona, etenkin keittiössä, missä niitä houkuttelee ruuantähteet ja kypsät hedelmät. Nämä pienet hyönteiset lisääntyvät todella nopeasti ja huomaamattomasti, joten

LUE LISÄÄ