Lähikuva useista siivoussuihkepulloista, jotka on järjestetty siniseen säilytyskoriin valmiina käyttöä varten.
July 9, 2024

Näin peset WC:n oikeassa järjestyksessä

Jokainen koti tarvitsee puhtaat ja hygieeniset wc-tilat. Välillä WC:n perusteellinen puhdistus saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, mutta lupaamme, tämän artikkelin ohjeita noudattamalla se tuntuu helpommalta. Oikea puhdistusjärjestys etenee puhtaimmasta alueesta likaisempaan alueeseen. Näin minimoidaan bakteerien ja lian leviäminen ja maksimoidaan hygienia. Tässä artikkelissa annamme kattavia vinkkejä ja ohjeita WC:n ja koko kylpyhuoneen puhtaana pitämiseen.

Tarvikkeet ja työvälineet

Sininen sanko, joka sisältää siivoustarvikkeita kuten sieniä, harjoja ja hanskoja, on sijoitettu WC-istuimen viereen kaakeloidussa kylpyhuoneessa.

Ennen kuin aloitat, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat puhdistusvälineet. Kylpyhuoneen ja WC:n puhdistukseen kannattaa hankkia erilliset siivousvälineet, joita ei käytetä minkään muun kodin alueen siivoukseen.

Tarvitset:

  • WC-harjan
  • Puhdistusaineita, esimerkiksi desinfiointiaine tai WC:n puhdistusaine, sekä lasinpuhdistusaine
  • Mikrokuituliinoja tai paperipyyhkeitä
  • Kertakäyttökäsineet
  • (Valinnainen) kalkinpoistoaine, jos kylpyhuoneessa on kalkkitahroja

Puhdistusprosessi: Vaihe vaiheelta

Nainen, jolla on keltaiset hanskat, puhdistaa WC-istuimen sisäpuolta harjalla modernissa kylpyhuoneessa.

Kylpyhuoneen puhdistuksessa edetään puhtaimmasta alueesta likaisimpaan alueeseen, ja useimmiten likaisin on WC-pönttö. Likaisin alue kannattaa siis jättää viimeiseksi, koska se sisältää eniten bakteereja, ja emme halua levittää näitä bakteereita! 

1. Peilit ja lasipinnat

Aloita puhdistamalla kylpyhuoneen peilit ja muut lasipinnat. Käytä lasinpuhdistusainetta ja mikrokuituliinaa, jotta saat kirkkaat peilit. 

2. Pesualtaat ja hanat

Siirry seuraavaksi pesualtaiden ja hanojen kimppuun. Puhdista altaat ja hanat käyttämällä harjaa sekä kylpyhuoneeseen soveltuvaa puhdistusainetta, joka poistaa kalkki- ja saippuajäämät. Muista puhdistaa myös altaiden ympärillä olevat pinnat, sekä hanan alta, sillä niihin kertyy usein huomaamattomasti likaa ja pölyä. 

3. Suihku 

Käsittele suihkutilat. Jos suihkutiloihin on kertynyt kalkkijäämiä, käytä kalkinpoistoainetta. Monet tavalliset kylpyhuoneen puhdistusaineet toimivat myös kalkkeutumien puhdistukseen, tarkasta tämä kuitenkin aina erikseen puhdistusaineen pakkauksesta. Suihkuta puhdistusainetta sopivan etäisyyden päästä (20-30 cm) pinnoille, anna vaikuttaa hetki ja pyyhi pois. Jos lika on oikein tiukassa, voit myös kokeilla kylpyhuoneen puhdistusharjaa. Puhdista myös suihkuseinät tai -verhot erikseen. Tekstiilisuihkuverhot voi yleensä pestä pesukoneessa hienopesuohjelmalla. 

4. Laatat ja saumat

Pese kylpyhuoneen laatat ja saumat. Voit käyttää laattojen puhdistamiseen sammaa pesuainetta kuin seiniinkin ja saumaharja on hyvä laattasaumoihin. Suihkuta puhdistusainetta laattoihin ja anna vaikuttaa hetki. Käy alue läpi saumaharjalla ja huuhtele lopuksi vedellä.  Varmista, että kaikki saippuan ja veden roiskeet saadaan pestyä pois.

5. Kylpyhuoneen kaapit ja hyllyt

Pyyhi kaikki kylpyhuoneen kaapit ja avohyllyt. Käytä nihkeää liinaa ja tarvittaessa mietoa puhdistusainetta. Poista kaikki esineet hyllyiltä puhdistuksen ajaksi ja pyyhi ne erikseen ennen paikoilleen laittamista. 

6. Lattia

Imuroi kylpyhuoneen lattia huolellisesti, jotta kaikki irtohiukset, pöly ja muut roskat saadaan pois. Tämän jälkeen moppaa tai harjapese lattia käyttäen sopivaa lattianpuhdistusainetta. Aloita moppaaminen/harjaaminen huoneen kauimmaisesta nurkasta ja etene oviaukkoa kohti. 

7. WC-istuin

Lopuksi puhdista WC-istuin, joka on usein kylpyhuoneen likaisin osa. Käytä vahvaa WC-puhdistusainetta ja WC-harjaa. Varmista, että puhdistat WC-istuimen sekä sisä- että ulkopuolelta, mukaan lukien istuimen, säiliön ja sen ympäristön.

Siisti ja nykyaikainen kylpyhuone, jossa valkoinen WC-istuin on näkyvissä.

Kotiapusi auttaa

Kun tavoitteenasi on pitää kylpyhuone puhtaana ja hygieenisenä, se voi tuntua joskus ylivoimaiselta tehtävältä. Onneksi oikean puhdistusjärjestyksen ja tehokkaiden vinkkien avulla tämä tehtävä muuttuu helpommaksi. 

Tässä artikkelissa olemme jakaneet parhaat neuvomme kylpyhuoneen ja WC:n perusteelliseen siivoukseen. Jos tarvitset apua tai neuvoja siivoukseen, Kotiapusi on täällä auttamassa. Tutustu monipuolisiin siivouspalveluihimme verkkosivuillamme ja löydä juuri sinun tarpeisiisi sopiva siivousratkaisu. Takaamme, että kodistasi tulee paitsi puhtaampi myös viihtyisämpi.

Viimeisimmät merkinnät

Henkilö käyttää kannettavaa imuria puhdistaakseen sohvaa, jolla makaa koira.

Lemmikkikodin siivous – Ammattilaisen vinkit

Lemmikit tuovat iloa ja rakkautta elämään, mutta samalla ne voivat aiheuttaa sotkua kodissa. Lemmikkien karvat, tassunjäljet ja mahdolliset pienet “onnettomuudet” ovat osa lemmikinomistajan arkea.

LUE LISÄÄ
Henkilö putsaa pintaa liinalla ja pesuaineella siniset siivoushanskat päällä

Näin siivoat syyhyn pois – Kattava opas kodin siivoukseen

Syyhy on todella epämiellyttävä iho-ongelma, joka aiheutuu pienistä syyhypunkeista. Nämä mikroskooppiset loiset aiheuttavat voimakasta kutinaa ja epämukavuutta, mikä tekee jokapäiväisestä elämästä sietämätöntä. Viime aikoina

LUE LISÄÄ
Banaaneja harmaalla taustalla

Eroon banaanikärpäsistä: Siivousalan ammattilaisen parhaat niksit

Banaanikärpäset voivat muodostaa ärsyttävän ongelman kotona, etenkin keittiössä, missä niitä houkuttelee ruuantähteet ja kypsät hedelmät. Nämä pienet hyönteiset lisääntyvät todella nopeasti ja huomaamattomasti, joten

LUE LISÄÄ